Categorieën
Schakeling

S88 decoder voor modeltrein detectie

Met deze S88N schakeling kan je de treinen op je modeltreinbaan detecteren. Elke uitgang van de 8 van de schakeling kan je gebruiken om 1 baansectie op aan te sluiten. Meerdere printjes kan je door middel van doorlussen aansluiten op je baancomputer (zoals een Intellibox). Als je de baancomputer aangesloten hebt aan je laptop dan kan je met bijvoorbeeld Win-digipet of Rocrail je treinbaan automatiseren.

De schakeling heeft 2 blokken van 4 aansluitingen die je kan gebruiken voor dezelfde of twee verschillende booster secties of stukken treinbaan waarvan de polariteit verwisseld is.

De linker printkroonsteen bevat 4 aansluitingen en een gemeenschappelijke. De rechter idem.

De detectie van een trein werkt op basis van meting van stroomverbruik. Elke digitale trein verbruikt altijd iets stroom en kan zo gedetecteerd worden.

Op elke uitgang mag maximaal 1 ampère aan verbruikers worden aangesloten. Er mag tijdelijk meer verbruikt worden (bijvoorbeeld door korstsluitingen), maar langdurig maximaal 1 ampère.

2 reacties op “S88 decoder voor modeltrein detectie”

Hoi

leuke site maar het is me niet helemaal duidelijk of je de beschreven producten ook als bouwpakket bv verkoopt
Ik ben wel geinteresseerd in de S88 decoder voor modeltrein detectie
Verkoop je eventueel printen ?

vr gr
Dick Koning

Hoi Dick,

Ik verkoop ze. Als je in de buurt woont van Rijswijk (plaspoelpolder), dan kan je ze op maandag avond op de modelbouw club ophalen.

Ik sta op Eurospoor dit jaar (2013), ik kan ze eventueel meenemen.

Marc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *